Το Κτήμα Μπριντζίκη είναι   ένα οικογενειακό  οινοποιείο  που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα  μακριά . από την Αρχ. Ολυμπία. Ο Διονύσιος και η Διονυσία Μπριντζίκη, μουσικοί κατά το βασικό τους επάγγελμα, το 1994 ξεκινούν την ίδρυση του οινοποιείου βασιζόμενοι στην εκμετάλλευση του υπάρχοντος αμπελώνα από την οικογένεια Μπριντζίκη. Ο αμπελώνας καλλιεργείται εξ αρχής με Βιολογικό τρόπο και οι ποικιλίες από τις οποίες έχουν γίνει οι φυτεύσεις ή οι αναμπελώσεις  είναι τοπικές ελληνικές. Στόχος είναι  πάντα η δημιουργία  μοναδικών  οίνων κυρίως μονοποικιλιακών  όπου κάποιος μπορεί να διακρίνει τα   ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  της ποικιλίας.

Το 2010 το Κτήμα Μπριντζίκη χαρακτηρίζεται το πρώτο πράσινο οινοποιείο στην Ελλάδα. Σπουδαία είναι η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας όπου καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης των δεξαμενών και των χώρων του οινοποιείου. Η μονάδα των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην στέγη εξασφαλίζει τις ανάγκες ρεύματος του οινοποιείου και καθορίζει την οικολογική και προς όλα φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του δίνοντας μας την δυνατότητα να λέμε ότι παράγουμε βιολογικούς οίνους που τείνουν να έχουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Οι αμπελώνες του κτήματος καλλιεργούνται σε μια έκταση των 120 στρεμμάτων γης υπό τα αυστηρά κριτίρια της βιολογικής καλλιέργειας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Ροδίτης, Τινακτορώγος, Μαλαγουζία, Φιλέρι, Ασύρτικο (λευκές ποικιλίες) καθώς και Αυγουστιάτης και Αγιωργήτικο (ερυθρές ποικιλίες). Επίσης Chardonnay, Merlot και Cabernet είναι κάποιες από τις διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα. Το κτήμα συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς της περιοχής και απορροφά σταφύλια 600 στρεμμάτων γης.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Λατζόι

GPS

37.705344197746, 21.554709524012

Τηλέφωνο
Ιστός