Νεοκλασικό κτίριο με επιβλητική αρχιτεκτονική που κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης. Η ανέγερσή του έγινε με δωρεά του Ιωάννη Λάτση.

Στο χώρο στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, το Γραφείο του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η αίθουσα που φιλοξενεί τη Λαογραφική Έκθεση.

Η πρόσοψη του κτηρίου με πλούσια μορφολογικά στοιχεία μιμείται κλασικιστικά πρότυπα. Στο ισόγειο επάνω στο κρηπίδωμα με τρεις βαθμίδες αναπτύσσεται στοά με μαρμάρινη δωρική κιονοστοιχία μπροστά από τον επίσης μαρμάρινο τοίχο της εισόδου.

Την πρόσοψη των δύο ορόφων, στο χρώμα της ώχρας, διασπούν μαρμάρινες ψευδοπαραστάδες που πλαισιώνουν μεγάλα ανοίγματα προς τους εξώστες, ενώ στη μέση του πρώτου ορόφου προβάλλουν στον τοίχο σε χρώμα πορφύρας, δύο ιωνικοί ημικίονες. Στο εσωτερικό κυριαρχούν ως κατασκευαστικά και διακοσμητικά στοιχεία το ξύλο και τα πολύχρωμα μάρμαρα καθώς και ο ζωγραφικός διάκοσμος.

Το μέγαρο, που περατώθηκε το 1985, άρχισε να κτίζεται το 1977 επί δημαρχίας Μιχάλη Ξυστρή, ύστερα από μεγάλη δωρεά του συμπολίτη μεγαλοεφοπλιστή Γιάννη Λάτση.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Πλατεία Σάκη Καράγιωργα Πύργος

GPS

37.67191496863974, 21.437508361951245

Τηλέφωνο
E-mail

-

Ιστός

-