Διαμαρτυρία για το ΤΕΙ Πύργου

Διαμαρτυρία για το ΤΕΙ Πύργου

Δυστυχώς γινόμαστε θεατές για άλλη μια φορά της υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πύργου.

Της πρωτεύουσας του νομού που τόσο βάναυσα πλήττεται από την αδιαφορία και το συστηματικό ρεζίλι στα μάτια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τους τόνους σκουπιδιών να είναι το καθημερινό ντεκόρ στα μάτια τους.

Συνηθίσαμε πια να απολογούμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το χάλι που αντικρίζουν οι επισκέπτες της κρουαζιέρας και όχι μόνο. Δυστυχώς και ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει, μόνο λόγια του αέρα που δεν συγκινούν κανέναν πια, απλά προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Ερωτηματικά όπως μήπως εμείς που δραστηριοποιούμαστε τουριστικά στον Δήμο Πύργου κάνουμε τελικά λάθος;;;

Μήπως επιχειρείται ο αφανισμός μας;

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πρόθεση των αρμόδιων φορέων να υποστηρίξουν το τουριστικό προϊόν στον Δήμο Πύργου.

Και σαν να μην έφτανε η παντελής αδιαφορία όλων για τον τουρισμό, έρχεται ξαφνικά η Κα Αναγνωστοπούλου η οποία με δηλώσεις της όχι μόνο αγνοεί το υπάρχον τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ που λειτουργεί στην πόλη μας, αλλά υπόσχεται την επαναλειτουργία του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων στην Πάτρα που έχει ανάλογο αντικείμενο σπουδών.

Μάλλον η αδιαφορία μας για όλα άνοιξε την όρεξη σε κάποιος να μας τελειώσουν και στο θέμα των ΤΕΙ.

Αντί να συζητάμε, να διεκδικούμε και να απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα των υπαρχόντων τμημάτων, μας προετοιμάζουν για την πλήρη απαξίωσή τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους και κυρίως τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.
Να βγουν μπροστά και να αποδείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για την πρωτεύουσα του νομού, και κυρίως για την σημασία της άψογης λειτουργίας του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ.

Άλλωστε ένα τέτοιο τμήμα με θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό σε έναν νομό που έχει σαν σημαίες την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο, η μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γινόταν είναι η ενδυνάμωση του και η αξιοποίησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και αναμένουμε τις άμεσες αντιδράσεις και ενέργειες όλων των αρμοδίων.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΤΟ Δ.Σ.